Krem kawowy do tortu z masłem

Krem kawowy do tortu z masłem to delikatna i aromatyczna masa, która doskonale komponuje się z różnymi rodzajami ciast. Jego konsystencja jest kremowa i puszysta, a intensywny smak kawy dodaje mu wyjątkowego charakteru. Idealny do wykorzystania jako nadzienie lub dekoracja tortów, zapewniając im niepowtarzalny smak i wygląd. Gotowy krem jest łatwy w przygotowaniu i świetnie sprawdza się jako dodatek do świątecznych i okolicznościowych deserów.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozpuszczenie około półtorej łyżeczki kawy rozpuszczalnej w mleku.
  2. Dodanie masła do miski miksera stołowego wyposażonego w końcówkę mieszającą i ubijanie na wysokich obrotach aż będzie kremowe i lekkie.
  3. Stopniowe dodawanie cukru pudru do masła, kilka łyżek naraz, mieszając na niskich obrotach.
  4. Dolewanie aromatów: wanilii, rozpuszczonej kawy z mlekiem i szczypty soli.
  5. Kontynuowanie mieszania na niskich obrotach, aż powstanie jednolity, gładki krem o kawowym kolorze
  6. Gotowy krem kawowy można używać do nadziewania i dekorowania tortów i babeczek
Krem kawowy do tortu z masłem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Krem kawowy do tortu z masłem, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up