Barszcz czerwony z ziemniakami - prosty przepis na tradycyjną polską zupę z buraków i ziemniaków

Barszcz czerwony z ziemniakami to klasyczna polska zupa czerwona, której głównymi składnikami są buraki i ziemniaki. Prosty w przygotowaniu i pełen aromatycznych przypraw, ten tradycyjny barszcz z pewnością rozgrzeje i zasmakuje każdemu. Doskonały wybór na chłodne dni!

Składniki

Przygotowanie

  1. Umieść 3 litry wody w dużym garnku na płycie grzejnej.
  2. Dodaj do wody 1 startą na tarce marchew, 2 obrane i pokrojone cebule oraz 4 obrane i pokrojone buraki.
  3. Dodaj również 4 liście laurowe oraz 5 ziarenek ziela angielskiego.
  4. Gotuj warzywa na wolnym ogniu przez około godzinę, aż będą miękkie.
  5. W międzyczasie, obrusz i pokrój 4 ziemniaki w kostkę.
  6. Dodaj ziemniaki do gotującego się barszczu i gotuj aż będą miękkie.
  7. Dopraw barszcz solą, pieprzem oraz odrobiną octu, do smaku.
  8. Podawaj barszcz czerwony z ziemniakami gorący, ewentualnie z odrobiną śmietany i posiekanym koperkiem na wierzchu
Barszcz czerwony z ziemniakami - prosty przepis na tradycyjną polską zupę z buraków i ziemniaków

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Barszcz czerwony z ziemniakami - prosty przepis na tradycyjną polską zupę z buraków i ziemniaków, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up