Deser z brzoskwiniami z puszki

Deser z brzoskwiniami z puszki to prosty i szybki sposób na przygotowanie słodkiego posiłku. Brzoskwinie z puszki można podawać np. z lodami waniliowymi, bitą śmietaną i posypką z orzechów lub kokosa. To przepis idealny na letnie dni, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego i orzeźwiającego.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozpocznij od rozmieszczenia kawałków brzoskwiń z puszki w foremkach na muffiny (np
  2. Na każdą porcję brzoskwiń połóż jeden plaster masła.
  3. Posyp każdą porcję brzoskwiń łyżeczką brązowego cukru.
  4. W osobnej misce wymieszaj zapiekankę kukurydzianą Dolly Parton według instrukcji na opakowaniu (dodając stopioną masło, mleko, jajko i opcjonalnie cynamon).
  5. Nałóż ciasto kukurydziane na wierzch brzoskwiń w foremkach na muffiny.
  6. Wstaw muffiny do rozgrzanego do 350 stopni F (około 175 stopni C) piekarnika i piecz przez około 35 minut, aż ciasto będzie upieczone.
  7. Gdy muffiny są gotowe, wyjmij je z piekarnika i odwróć foremkę, aby wyjąć muffiny na talerz.
  8. Przekrój jeden z muffinów, aby ujrzeć wnętrze z soczystymi brzoskwiami i wilgotnym ciastem kukurydzianym.
  9. Podawaj ciepłe i smacznego!
Deser z brzoskwiniami z puszki

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Deser z brzoskwiniami z puszki, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up