Kruche ciasteczka z mąki migdałowej

Kruche ciasteczka z mąki migdałowej to pyszna i delikatna przekąska, która doskonale nadaje się na słodki podwieczorek czy małe śniadanie. Dzięki dodatkowi mąki migdałowej ciasteczka zyskują wyjątkowy aromat i chrupkość. Można je udekorować płatkami migdałów lub posypać cukrem pudrem, co dodatkowo podkreśli ich wyjątkowy smak. Idealne do kawy lub herbaty.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 130 stopni Celsjusza.
  2. W misce wymieszaj miękkie masło, zmielone migdały lub mąkę kokosową, żółtka, erytrol, aromat waniliowy i szczyptę soli widelcem.
  3. Kontynuuj mieszanie składników ręcznie, aż uzyskasz jednolite ciasto o odpowiedniej konsystencji
  4. Uformuj z ciasta 12 kul i spłaszcz je za pomocą widelca na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Umieść przygotowane ciasteczka w nagrzanym piekarniku i piecz przez około 20 minut przy użyciu opcji termoobiegu.
  6. Po upieczeniu pozostaw ciasteczka do lekkiego przestygnięcia.
Kruche ciasteczka z mąki migdałowej

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kruche ciasteczka z mąki migdałowej, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up