Łosoś z piekarnika w folii

Łosoś z piekarnika w folii to prosty i pyszny sposób na przygotowanie tego popularnego dania. Filet z łososia jest pakowany w folię aluminiową z ulubionymi przyprawami i dodatkami, a następnie pieczony w piekarniku. Dzięki tej metodzie ryba zachowuje soczystość i aromat, a dodatkowo nie traci wartości odżywczych. Danie to doskonale nadaje się na obiad czy kolację dla całej rodziny. Smacznego!

Składniki

Przygotowanie

  1. Oczyścić łososia z ewentualnych ości i skóry.
  2. Przygotować żaroodporne naczynie.
  3. Na dnie naczynia umieścić 3 plasterki masła.
  4. Posolić masło.
  5. Układać filety łososia w naczyniu jeden obok drugiego.
  6. Na filety umieścić kolejne 3 plasterki masła.
  7. Ponownie posolić.
  8. Przykryć naczynie folią aluminiową.
  9. Wstawić naczynie z łososiem do zimnego piekarnika.
  10. Piec łososia w zimnym piekarniku przez około godzinę.
  11. Sprawdzić, czy łosoś jest gotowy do spożycia.
  12. Dokończyć potrawę można podać z sosem koperkowym.
Łosoś z piekarnika w folii

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Łosoś z piekarnika w folii, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up