Gulasz z cukinią i marchewką: Prosty i smaczny przepis

Gulasz z cukinią i marchewką to prosty i smaczny przepis, który zachwyca nie tylko smakiem, ale także kolorami i aromatami. Soczysta cukinia i słodka marchewka doskonale komponują się z aromatycznymi przyprawami i pomidorami, tworząc danie idealne na obiad czy kolację. Gotowy gulasz można podać z kaszą, ryżem lub pieczywem, aby jeszcze bardziej podkreślić jego wyjątkowy smak.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obierz i pokrój w kostkę buraki, ziemniaki i cebulę.
  2. Wrzuć buraki do garnka z wrzącą wodą i gotuj do momentu, gdy staną się miękkie.
  3. Dodaj ziemniaki do garnka z burakami i gotuj razem do momentu, gdy ziemniaki również staną się miękkie.
  4. W oddzielnym naczyniu roztrzep jajka.
  5. Dodaj jajka, olej roślinny, mleko, musztardę, sól, pieprz i sok z cytryny do ugotowanych buraków i ziemniaków.
  6. Wymieszaj wszystkie składniki razem.
  7. Dodaj orzechy włoskie i filety śledziowe pokrojone w kostkę do przygotowanej mieszanki.
  8. Włóż całość do formy o średnicy 18 cm.
  9. Odstaw misę do lodówki na około 2 godziny, aby wszystkie smaki się przegryzły.
  10. Smacznego!
Gulasz z cukinią i marchewką: Prosty i smaczny przepis

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Gulasz z cukinią i marchewką: Prosty i smaczny przepis, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up