Naleśniki z mięsem mielonym po meksykańsku

Naleśniki z mięsem mielonym po meksykańsku to pyszne danie, które idealnie nadaje się na obiad lub kolację. Mielone mięso, papryka, cebula i aromatyczne przyprawy nadają potrawie wyrazisty smak. W połączeniu z delikatnymi naleśnikami i serem topionym tworzą wyjątkową kompozycję smaków, która zachwyci wszystkich smakoszy kuchni meksykańskiej.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj 10 naleśników z ulubionego przepisu.
  2. Na patelni podsmaż pieczarki na maśle z dodatkiem soli i pieprzu do momentu odparowania wody z pieczarek.
  3. Na osobnej patelni podsmaż cebulę na oleju, dodaj mięso mielone i smaż z solą, słodką papryką oraz pieprzem aż mięso straci surowy kolor.
  4. Dodaj do mięsa podsmażone pieczarki, czerwoną paprykę, kukurydzę i pasatę pomidorową
  5. Odstaw farsz do przestudzenia.
  6. Przygotuj naleśniki, posyp je startym żółtym serem.
  7. Nałóż przestudzony farsz na naleśniki i zwiń je w roladki.
  8. Przygotuj żaroodporną naczynie i ułóż w nim naleśniki.
  9. Polej pasatą pomidorową, posyp pozostałym serem.
  10. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut lub do momentu zarumienienia sera.
  11. Gotowe danie podawaj i delektuj się smakiem!
Naleśniki z mięsem mielonym po meksykańsku

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Naleśniki z mięsem mielonym po meksykańsku, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up