Pikantna pierś z kurczaka z papryką i cebulą

Pikantna pierś z kurczaka z papryką i cebulą to proste i aromatyczne danie, które zadowoli miłośników pikantnych smaków. Soczysta pierś z kurczaka podsmażana z papryką i cebulą tworzy idealną kombinację aromatów oraz zapewnia pełne zaspokojenie głodu. Idealne danie na szybki obiad lub kolację.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój piersi z kurczaka na plastry.
  2. W misce wymieszaj sos sojowy i sos ostrygowy, a następnie dodaj piersi z kurczaka
  3. Podsmaż cebulę, czosnek i imbir na odrobinie oleju.
  4. Dodaj pokrojone w paski papryki i smaż przez chwilę.
  5. Dodaj marynowane kawałki kurczaka, posyp pieprzem i solą.
  6. Wlej sos ostrygowy i smaż przez chwilę.
  7. Dodaj olej sezamowy i dokładnie wymieszaj.
  8. Podawaj danie z ryżem lub makaronem.
Pikantna pierś z kurczaka z papryką i cebulą

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pikantna pierś z kurczaka z papryką i cebulą, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up