Roladki schabowe zawijane w boczku

Roladki schabowe zawijane w boczku to pyszne i aromatyczne danie, które zachwyci miłośników mięsa. Mięsne łachmanuśkie obsypane przyprawami, zawinięte w chrupiący boczek - po prostu mistrzostwo smaku. Idealne na obiad lub specjalne okazje.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozbijanie kotletów schabowych na taką grubość, aby można było je zwinąć w rulonik.
  2. Posmarowanie rozpłaszczonych kotletów masłem klarowanym.
  3. Dodanie pieprzu ziołowego, soli, cebulki granulowanej i plasterka ogórka kiszonego na każdy kotlet.
  4. Zawinięcie każdego kotleta z nadzieniem w szynkę parmeńską.
  5. Zawijanie każdej roladki schabowej w boczek.
  6. Układanie roladek na blaszce do pieczenia.
  7. Posmarowanie roladek masłem klarowanym i przyprawienie solą, pieprzem, pieprzem ziołowym.
  8. Dodanie dodatkowego ogórka kiszonego do wierzchu każdej roladki.
  9. Pieczenie roladek schabowych zawiniętych w boczku w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 40-50 minut.
  10. Po 25 minutach pieczenia, możesz dodatkowo posmarować roladki jeszcze raz masłem klarowanym.
  11. Po upieczeniu, roladki powinny być soczyste i rumiane.
  12. Jeśli roladki się nie rumienią, można włączyć grzałkę na górę piekarnika na koniec pieczenia.
  13. Gotowe roladki można polewać wodą z piekarnika, aby zachować soczystość.
  14. Podanie roladek schabowych zawiniętych w boczku na stół, podając je na przyjęcia lub obiad z ulubionymi dodatkami, takimi jak ziemniaki, mizeria czy sałata.
Roladki schabowe zawijane w boczku

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Roladki schabowe zawijane w boczku, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up