Schab pieczony w kapuście kiszonej z boczkiem

Schab pieczony w kapuście kiszonej z dodatkiem aromatycznego boczku to pyszne i sycące danie, które doskonale sprawdzi się na obiad czy kolację. Mięso jest soczyste i pełne smaku, a kiszoną kapustę i chrupiący boczek dodatkowo podkreślają walory tego dania. Prosty w przygotowaniu, a jednocześnie niezwykle smaczny - idealny wybór dla miłośników tradycyjnych i domowych potraw.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj wszystkie niezbędne składniki: schab, kapustę kiszoną, boczek oraz przyprawy.
  2. Oczyść i pokrój schab w plastry.
  3. Posiekaj boczek na drobne kawałki.
  4. Przygotowanie potrawy:
  5. Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury.
  6. Na dużej patelni podsmaż boczek, a następnie dodaj pokrojony schab i obsmaż z obu stron.
  7. W dużej naczyniu żaroodpornym ułóż warstwę kapusty kiszonej.
  8. Na kapuście ułóż podsmażony schab z boczkiem.
  9. Powtórz warstwy kapusty i schabu, aż wszystkie składniki zostaną wykorzystane.
  10. Przykryj naczynie i wstaw do piekarnika.
  11. Piecz potrawę przez określony czas, aż schab będzie miękki i kapusta dobrze dopieczona.
  12. Podawaj danie ciepłe, np
Schab pieczony w kapuście kiszonej z boczkiem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Schab pieczony w kapuście kiszonej z boczkiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up