Tytuł przepisu: Tarta z ciasta francuskiego z łososiem wędzonym

Tarta z ciasta francuskiego z łososiem wędzonym to pyszne i szybkie danie, które świetnie sprawdzi się na przyjęciach czy kolacjach. Ciasto francuskie jest chrupiące, a łosoś wędzony nadaje mu intensywny smak i aromat. Dodatek kremowego serka i świeżych ziół sprawia, że ta tarta zawsze cieszy się popularnością wśród gości. Prostota przygotowania oraz wyjątkowy smak sprawiają, że ten przepis zasługuje na uwagę każdego miłośnika kuchni.
Składniki
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 200°C.
- Rozwiń ciasto francuskie i pokrój je na małe kwadraty.
- W misce wymieszaj masło, mleko i żółtko.
- Posmaruj każdy kwadrat ciasta francuskiego przygotowanym masłem.
- Posyp każde ciasto sezamem.
- Umieść ciasta na blasze i włóż do piekarnika na około 20 minut, aż się zrumienią.
- W misce wymieszaj ser śmietankowy z majonezem czosnkowym.
- Po upieczeniu ciastek, ostudź je.
- Na każdą przekrojoną połowę ciasta połóż kawałek wędzonego łososia.
- Następnie dodaj Żurawinę, posiekaną pietruszkę oraz sos koktajlowy.
- Na wierzch połóż sałatę, małże, czarny kawior, czerwony kawior, plastry salami oraz wędzony ser.
- Dodaj przygotowany wcześniej sos serowo-czosnkowy.
- Podawaj i zachęć do smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Tytuł przepisu: Tarta z ciasta francuskiego z łososiem wędzonym, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.
Dodaj komentarz


Zalecamy również