Bananowe Ciasto z Galaretką na Biszkoptach

Bananowe ciasto z galaretką na biszkoptach to pyszna i orzeźwiająca wariacja klasycznego przepisu na tort. Masywne biszkopty z banana stanowią solidną bazę dla warstwy chrupiącej galaretki, tworząc doskonałą harmonię smaków i tekstur. To idealny deser na ciepłe dni, który z pewnością zachwyci wszystkich łasuchów.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obrócić trzy dojrzałe banany, odciąć czarne końcówki i odłożyć.
  2. Połowę banana pokroić na nieduże kawałki.
  3. W misce rozgnieść banany na papkę za pomocą widelca.
  4. Przesiać 200g mąki z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia.
  5. Dodać do miski 90g cukru, 16g cukru wanilinowego, 2 roztrzepane jajka, roztopione 75g masła, szczyptę soli oraz 1 łyżkę miodu.
  6. Dobrze wymieszać wszystkie składniki.
  7. Przełożyć masę do keksówki (26x12x7) wyłożonej papierem do pieczenia.
  8. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na 60 minut.
  9. Po upieczeniu wystudzić ciasto.
  10. Posypać ciasto cukrem pudrem.
  11. Podawać i smacznego!
Bananowe Ciasto z Galaretką na Biszkoptach

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Bananowe Ciasto z Galaretką na Biszkoptach, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up