Ciasto z agrestem i budyniem

Ciasto z agrestem i budyniem to doskonała kombinacja kwaśności agrestu i słodyczy kremowego budyniu. Delikatne ciasto jest idealne na letnie popołudnie, gdy chce się zaserwować coś orzeźwiającego i smacznego.

Składniki

Przygotowanie

  1. Zagnieść wszystkie składniki na kruchy placek, uformować ciasto w kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić przez 20 minut.
  2. Wyłożyć zimne ciasto do formy, nakłuć widelcem i upiec w 180°C przez około 20 minut.
  3. Wymieszać razem wszystkie składniki na kruszonkę, formować kruszonkę między palcami.
  4. Zagotować 500 ml mleka z cukrem
  5. Gdy mleko z cukrem zagotuje się, wsypać proszek budyniowy wymieszany z mlekiem, gotować przez 1 minutę
  6. Rozłożyć owoce na wstępnie upieczonej i jeszcze ciepłej warstwie dolnej ciasta.
  7. Pokryć owoce gorącym budyniem
  8. Piec w 180°C przez około godzinę.
  9. Smacznego!
Ciasto z agrestem i budyniem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto z agrestem i budyniem, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up