Tarta z łososiem i porem

Tarta z łososiem i porem to pyszne danie, które świetnie nadaje się na letnie przyjęcia czy specjalne okazje. Delikatny smak łososia świetnie komponuje się z aromatycznym porem, tworząc wyjątkową kombinację. Całość podana na chrupiącym cieście sprawi, że to danie stanie się hitem każdego przyjęcia.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj składniki: łosoś, por, ciasto francuskie, jajka, śmietana, sól, pieprz.
- Oczyszcz pora, pokrój go w drobne plastry.
- Obsmaż pora na patelni.
- Rozwiń ciasto francuskie na blaszce.
- W misce wymieszaj jajka z śmietaną, dopraw solą i pieprzem.
- Na rozwałkowanym cieście ułóż podsmażony por i kawałki łososia.
- Zalej składniki mieszanką jajeczno-śmietanową.
- Piecz tartę w nagrzanym piekarniku do zrumienienia ciasta i zastygnięcia farszu.
- Gotową tartę z łososiem i porem podawaj na ciepło.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Tarta z łososiem i porem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również