Cytryny w syropie miodowym

Cytryny w syropie miodowym to prosty i aromatyczny przepis, który łączy ze sobą świeżość cytryn z słodyczą miodu. Cytrusy zanurzone w delikatnym syropie stają się doskonałą przekąską lub dodatkiem do sałatek, napojów czy deserów. Ich intensywny smak i konsystencja sprawiają, że są świetnym dodatkiem do wielu potraw.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wymyj 5-6 cytryn w ciepłej wodzie z dodatkiem sody oczyszczonej.
  2. Sterylizuj słoik, który będziesz używać do przechowywania cytryn w syropie.
  3. Pokrój 70 g imbiru na plastry.
  4. Umieść plastry imbiru w przygotowanym słoiku.
  5. Dodaj 300 g miodu do słoika z imbirem.
  6. Odcedź wodę z cytryn i pokrój je na kawałki.
  7. Umieść kawałki cytryn w słoiku z imbirem i miodem.
  8. Pozostaw słoik z zawartością na okres 24 godzin.
  9. Po 24 godzinach przetrzymuj słoik z cytrynami w syropie z miodem w chłodnym miejscu.
  10. Koniecznie przejdź do przepisu i subskrybuj kanał autora, który wydał przepis na cytryny w syropie z miodem.
Cytryny w syropie miodowym

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Cytryny w syropie miodowym, możesz odwiedzić kategorię Przetwory.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up