Sałatka z pieczarkami i makaronem

Sałatka z pieczarkami i makaronem to lekki i smaczny posiłek, który doskonale sprawdzi się jako danie główne lub dodatek. Połączenie chrupiących warzyw z makaronem tworzy wyjątkową kompozycję smaków, którą można urozmaicić ulubionym sosem czy dressingiem. Idealna propozycja na letnie dni!
Składniki
Przygotowanie
- Oczyścić i pokroić pieczarki na mniejsze kawałki, jeśli są duże.
- Gotować pieczarki w osolonej wrzącej wodzie pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 10 minut.
- Odcisnąć pieczarki z nadmiaru wody, aby ostygły.
- Pokroić 5 jajek ugotowanych na twardo, jedną małą czerwoną cebulę, 6 małych korniszonów, przygotowane pieczarki.
- W misce połączyć jajka, cebulę, korniszony, pieczarki, puszkę kukurydzy, posiekaną natkę pietruszki, musztardę i majonez.
- Doprawić sałatkę dużą ilością pieprzu i odrobiną soli, wszystko razem wymieszać.
- Przełożyć sałatkę do ładnej salaterki.
- Udekorować sałatkę odrobiną czerwonej cebuli i posiekaną natką pietruszki.
- Sałatkę można od razu podać.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z pieczarkami i makaronem, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również