Sałatka z zielonych pomidorów, kapusty i papryki

Sałatka z zielonych pomidorów, kapusty i papryki to prosta i orzeźwiająca przekąska, idealna na ciepłe dni. Zielone pomidory dodają lekkiej kwaśności, kapusta chrupkości, a papryka delikatnej słodyczy. Wszystko skropione oliwą z oliwek i skropione sokiem z cytryny. Smakują wyjątkowo i świetnie uzupełniają i łagodzą się nawzajem.
Składniki
Przygotowanie
- Natnij sałatę lodową, rzodkiewki, pomidorki koktajlowe, duży ogórek oraz koper.
- W dużej misce wymieszaj pokrojone warzywa.
- W osobnej misce przygotuj sos, mieszając jogurt naturalny z majonezem.
- Dodaj do sosu słodką paprykę, sól i czarny pieprz, dokładnie wszystko wymieszaj.
- Sosem polej warzywa w misce, dokładnie wszystko wymieszaj.
- Sałatkę podawaj dekorując koperkiem.
- Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z zielonych pomidorów, kapusty i papryki, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również