Sałatka z zielonych pomidorów, kapusty i papryki

Sałatka z zielonych pomidorów, kapusty i papryki to prosta i orzeźwiająca przekąska, idealna na ciepłe dni. Zielone pomidory dodają lekkiej kwaśności, kapusta chrupkości, a papryka delikatnej słodyczy. Wszystko skropione oliwą z oliwek i skropione sokiem z cytryny. Smakują wyjątkowo i świetnie uzupełniają i łagodzą się nawzajem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Natnij sałatę lodową, rzodkiewki, pomidorki koktajlowe, duży ogórek oraz koper.
  2. W dużej misce wymieszaj pokrojone warzywa.
  3. W osobnej misce przygotuj sos, mieszając jogurt naturalny z majonezem.
  4. Dodaj do sosu słodką paprykę, sól i czarny pieprz, dokładnie wszystko wymieszaj.
  5. Sosem polej warzywa w misce, dokładnie wszystko wymieszaj.
  6. Sałatkę podawaj dekorując koperkiem.
  7. Smacznego!
Sałatka z zielonych pomidorów, kapusty i papryki

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z zielonych pomidorów, kapusty i papryki, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up