Tarta z ciasta francuskiego z nadzieniem słodkim

Tarta z ciasta francuskiego z nadzieniem słodkim to proste i szybkie do przygotowania danie pełne pysznego smaku. Delikatne ciasto francuskie gra tu pierwsze skrzypce, podkreślając słodkie nadzienie najlepszych składników, które rozpływają się w ustach. To idealna propozycja dla miłośników deserów, którzy cenią sobie smakowite i efektowne dania.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obierz i pokrój 2 kwaskowe jabłka na ćwiartki, a następnie na kostkę.
  2. Rozpuść 30 g masła na patelni, dodaj pokrojone jabłka, 2 łyżki cukru i cynamon do smaku
  3. Wyjmij z lodówki 1 opakowanie ciasta francuskiego (230 g) i rozwij delikatnie razem z papierem.
  4. Obróć ciasto szerszym bokiem w Twoją stronę i podziel na 3 równe części, a następnie każdą na 6 równych prostokątów.
  5. Na każdym prostokącie zrób 6 nacięć, pozostawiając 1 cm na dole i u góry nienacięte.
  6. Umieść ciasto w lodówce, jeśli jest zbyt miękkie
  7. Na jednym z górnych rogów ciasta połóż nadzienie z jabłkami, pozostawiając brzegi wolne
  8. Powtórz czynności dla pozostałych prostokątów ciasta.
  9. Układaj gotowe muszelki na papierze do pieczenia, posmaruj wodą, posyp drobnym cukrem i piecz przez około 30 minut w temperaturze 180°C.
  10. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem i podawaj ciepłe
Tarta z ciasta francuskiego z nadzieniem słodkim

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Tarta z ciasta francuskiego z nadzieniem słodkim, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up